برگزاری جلسه طب سنتی
به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها جلسه اخلاقی فرهنگی با حضور دکتر عبدالله سعیدی متخصص طب سنتی برگزار گردید. در این مراسم دکتر سعیدی ضمن تاکید بر اینکه هیچ دینی به اندازه دین اسلام در رابطه با تغذیه تاکید ندارد گفت: در تمام کتاب های فقهی ما بخش هایی به نام اکل و شرب یافت می شود که هر کدام زیر مجموعه هایی از باید ها و نباید ها در تغذیه و طب اسلامی است.
وی افزود: ارتباط قوی ای بین روح و جسم برقرار است که مثلا اگر خبری به شخصی می دهند که در آزمونی پذیرفته شده است به سرعت چهره اش تغییر میکند و بشاش می شود و اثر روح بر جسم نیز نیز به همین اندازه زیاد است.
دکتر سعیدی با اشاره به اینکه خوب غذا خوردن باعث بهبود بسیاری از بیماری ها می گردد خاطر نشان کرد: بنا به فرموده پیامبر اکرم صلوات الله علیه معده، خانه تمام بیماری هاست و هر فردی ضرورتا باید برای تغذیه خود برنامه و تدبیر درمانی داشته باشد و همه ما باید بدانیم که دشمن بیکار ننشته است و افرادی در پشت صحنه هستند که قصد نابودی شیعیان را دارند که یکی از راه های رسیدن به مقاصدشان همین تغذیه نادرست و ناسالم است.
دکتر سعیدی در ادامه با معرفی کتاب ” تغذیه از دیدگاه اسلام و پزشکی اثر دکتر سید حسین فتاحی معصوم ” به بیان نکات ضروری در تغذیه اسلامی پرداختند که در ذیل به مواردی از آن ها اشاره شده است:
- در کنار خورشت ها و غذای گرم از مصرف انواع سالادها پرهیز نمایید چرا که غذای پخته و غذای خام در کنار یکدیگر باعث بیماری می شود.
- همیشه در کنار غذا مصرف سبزی داشته باشید. در روایتی آمده است که اگر سبزی خوردن در سفره ای نبود امام موسی کاظم علیه السلام پای آن سفره نمی نشست.
- یک لقمه ی غذا را باید حداقل 30 بار جوید که با بزاق دهان آمیخته شود. مشکل اکثریت ما این است که برای هضم غذا متوسل به آب و دوغ و نوشابه و … می شویم که این رسم مسلمان ها نیست و همان آنزیم های بزاق دهان اگر به خوبی ترشح شوند باعث خوب هضم شدن غذا می شوند.
در پایان جلسه، دکتر سعیدی به پرسش های کتبی و شفاهی طلاب پاسخ گفت.