برگزاری جلسه طب سنتی ( دعوت از پزشک متخصص)
به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها جلسه طب سنتی برگزار گردید.
در این مراسم دکتر عبدالله سعیدی متخصص طب سنتی پیرو مباحث جلسات گذشته خود و پیرامون تغذیه در اسلام و ” باید ها و نباید های غذایی ” گفت: سه خصلت است که اگر در سفره ها جمع باشد سفره کامل می شود و برنامه غذایی کامل میگردد:
1- غذای حلال بخورید: امام رضا علیه السلام می فرمایند: هر چیزی که مفید باشد خداوند در حرام قرار نداده است و دسترنج حلال برکت دارد
2- با هم بنشینید و غذا بخورید چرا که دست های زیاد در سفره صمیمیت می آورد
3- با نام خدا شروع به غذا خوردن کنید و در پایان حمد خدای متعال را بجا آورید.
ایشان در ادامه با اشاره به علت بیماری های فراوانی که امروزه رایج شده گفت: انواع بیماری ها با پرخوری پیدا می شود؛ در زمانی که هنوز اشتهای واقعی به غذا پیدا نکردی ولی غذا می خوری چون تمایل به غذا خوردن نداری همین موجب بروز بیماری ها می گردد. پس اگر می خواهید کمتر بیمار شوید کمتر بخورید.
دکتر سعیدی افزود: شخصی محضر امام صادق علیه السلام رسید و گفت: آقا بیماری های زیادی دارم مرا راهنمایی کنید. امام علیه السلام فرمودند: فقط صبحانه و شام غذا بخور ( حذف وعده نهار) تا بدن فرصت خوب هضم کردن غذا را پیدا کند.
وی با بیان اداب غذا خوردن در دین مبین اسلام افزود:
- رسول اکرم صلوات الله علیه می فرمایند: لقمه هایتان را کوچک بردارید؛ لقمه های کوچک برکت دارند.
- در توصیه های دینی امده است مستحب است انسان زمانی که گرسنه است ابتدا با نان شروع به غذا خوردن کند. اگر کسی ابتدا بر سر غذاهای چرب نشست در هضم غذا دچار مشکل می شود.
- امام رضا علیه السلام می فرمایند: بر سر سفره هایتان نمک بیاورید که نمک برکت سفره است.
( میزان مصرف نمک به این اندازه که سه انگشت را تر کنی و به نمک بزنی و مصرف کنی نه اینکه با قاشق استفاده کنی )
ایشان در پایان به سوالات کتبی و شفاهی طلاب پاسخ مناسب ارائه نمود.